Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ενιαίο δόγμα Ελλάδας -Κύπρου κατά των Απατεώνων

Στον ευρύτερο ελληνικό χώρο οι αριστεροί πολιτικοί, όπως και οι δεξιοί, όταν κυβερνούν δικαιούνται να κάνουν λάθη. Ουδείς αλάνθαστος. Οι δεξιοί πολιτικοί όταν κυβερνούν είναι καλύτεροι στην οικονομική διαχείριση, αν δεν είναι βέβαια διαπλεκόμενοι ή καλύτερα πιασμένοι χειροπόδαρα από τους μεγαλοκαρχαρίες. Το ότι γνωρίζουν βεβαίως τα κόλπα, τους κάνει περισσότερο ευεπίφορους στη ρεμούλα. Οι αριστεροί πολιτικοί στα οικονομικά, αν παραμένουν προσκολλημένοι σε δόγματα, είναι σκράπες. Οπότε τι τους απομένει; Τουλάχιστον να μην είναι διαπλεκόμενοι και εθνικιστές. Μήπως βάζω ετικέτες και αναπαράγω στερεότυπα μιας παλαιότερης εποχής; Μάλλον αυτό κάνω!

Στον ελληνικό χώρο (Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι) οι πολιτικοί φρόντισαν προ πολλού να καταρρίψουν αυτά τα στερεότυπα.



Οι απατεώνες



Το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου επιχείρησε να δημιουργήσει τα νέα τζάκια επιλέγοντας ως πρότυπο τζακιού (μάλλον από το καλούπι του) τον Γεώργιο Κοσκωτά. Του κληροδότησε τις ΔΕΚΟ και βρήκε τον άνθρωπο να τους εξασφαλίζει τις απαραίτητες μίζες για τα περαιτέρω. Η σοσιαλιστική Αριστερά των Γιωργάκη Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνέχεια τα βρήκε συγκυβερνώντας με τη Δεξιά του εθνικιστή Αντώνη Σαμαρά και έβαλαν κι αυτοί το λιθαράκι τους στη δημιουργία νέων τζακιών: Ανδρέας Βγενόπουλος, όμιλος Μπόμπολα, Ζολώτας και βάλε. Μια και το χρήμα εξέλιπε επί του ελλαδικού χώρου, όλοι επέπεσαν επί της θυγατέρας Κύπρου των χαζοκούμπαρων. Μετά το πραξικόπημα της χούντας, δεύτερη εισβολή αποκάλεσαν την κάθοδο των νέων ελλαδικών τζακιών στην Κύπρο και ίσως να έχουν και δίκαιο.



Οι χαζοκούμπαροι



Εδώ βρήκαν πρόσφορο έδαφος από τους δικούς μας απατεώνες ολκής. Δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, σοσιαλιστές και εθνικιστές. Κάναμε Ενιαία Αμυντικά Δόγματα (να ’στε καλά κύριε Αρσένη μας) έπεσαν μίζες 10 δισ. για τανκς, πυραύλους S-300 για πυραύλους μέσου βεληνεκούς και ελικόπτερα από τη Ρωσία, την Ιταλία και από όπου αλλού μας τα έδιναν κάτω από το τραπέζι.

Ύστερα μας προέκυψαν οι μεγάλοι μάνατζερ τύπου Βγενόπουλου που ήρθε να αναπτύξει το επιχειρείν μέσω των χρημάτων των Ρώσων, Ελλαδιτών και Κυπρίων καταθετών. Έκανε φύλλο και φτερό άλλα 10 δισ. (4 για τα ελληνικά ομόλογα, 3 για τα Μιγκοδάνεια και άλλα 3 σε Κύπριους... αξιόχρεους επιχειρηματίες). Πώς το πέτυχε αυτό; Ρωτήστε τον πρώην κεντρικό μας τραπεζίτη Χριστόδουλο Χριστοδούλου και τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων το 2007-8, Δημήτρη Χριστόφια και Νίκο Αναστασιάδη. Πώς τα κατάφερε ρε παιδιά; 

Μετά τις τραπεζικές αλχημείες και τον ιερό σκοπό της άμυνας, βέβαια, επεκταθήκαμε και στα σκατά μας. Όνομα και πράμα! Ο κ. Μπόμπολας και οι εταιρείες του ήρθαν να μας φέρουν τεχνογνωσία και καινοτομία! Σήμερα χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία αγοράζουν σκουπίδια από όλη την Ευρώπη, εμείς στην Κύπρο δίναμε στον κ. Μπόμπολα 74 ευρώ τον μετρικό τόνο για επεξεργασία! Του δίναμε επίσης 30 ευρώ τον τόνο για να θάβει σκουπίδια στην Πάφο. Πού στ’ αλήθεια ήταν ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης όταν προχθές πήγαινε να του ανανεώσει το συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια; Τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο Πάφου ανέλαβε να τα θάβει με 10 ευρώ!


Και τα θετικά


Στην Κύπρο, για να μην είμαστε εντελώς απαισιόδοξοι (να ’ναι καλά οι Παφίτες), έχουμε και γενικό ελεγκτή και πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και Ηρακλή για να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία. Όλα αυτά συμπυκνώνονται σε μια προσωπικότητα και σε ένα όνομα: Φαίδων Φαίδωνος, δήμαρχος Πάφου. Βλέπετε δεν χρειάζονται πολλοί. Θάρρος και ακεραιότητα μόνο χρειάζεται και όλοι αυτοί οι απατεώνες δεν έχουν άλλη επιλογή από του να στοιχηθούν έξω από τις αίθουσες δικαστηρίων της Κύπρου και να κριθούν. Χθες ανανεώθηκαν διατάγματα κράτησης για άλλους 18.  Βέβαια δεν θα ήμουν αντικειμενικός εάν δεν κατέθετα άλλα δύο στοιχεία:

Πρώτον, επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη, όσα διάφορα κι αν του καταμαρτυρούμε στο παρελθόν, για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας εκδικάζονται υποθέσεις και μπαίνουν απατεώνες στη φυλακή και μάλιστα φίλοι του, όπως ο δήμαρχος Λάρνακας Λουρουτζιάτης. Τα εύσημα εδώ πρέπει να δοθούν και στη Νομική Υπηρεσία που συνεργάζεται πλήρως. Σκεφτείτε μόνο την αναλογία: Θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο ο Δημήτρης Χριστόφιας; Θα έβαζε τον Ζαννέττο στη φυλακή, ενώ ξέρει και για τις επαύλεις και τις πισίνες και το απέραντο κτήμα στο Λατσί;  Όχι μόνο δεν έκανε κάτι, αλλά μετά τη ματσαράγκα στη Δρομολαξιά τον ανέδειξε και πολιτικό κρατούμενο μπαινοβγαίνοντας στη φυλακή για να τον στηρίξει. 

Δεύτερον, και ίσως πιο σημαντικό, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με τον οποίο κάποιος μπορεί να διαφωνεί σε θέματα πολιτικής, σε θέματα όμως διαπλοκής εμφανίζεται άτεγκτος και κατά την ταπεινή μου άποψη πραγματικός αριστερός... κι ας ακουστεί αυτό ως στερεότυπο. Καμία κάλυψη από τον κ. Τσίπρα στους απατεώνες που καταλήστεψαν πρώτα την Ελλάδα και μετά την Κύπρο. Με αποτέλεσμα στον κ. Τσίπρα να απονέμουμε τα εύσημα για ένα τουλάχιστον πραγματικό δόγμα. Όχι Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Αλλά Ενιαίο Δόγμα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας Κύπρου - Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό κύριε πρωθυπουργέ.